Pintxo zirkuitua egingo da Arraun Egunean

Iazko Bisiguaren egunean egin zuten bezala, herriko tabernariek, Orioko Udalaren laguntzarekin, modu aktiboan parte hartu nahi dute otsailaren 25ean egingo den Arraun Egunean.

Horretarako, datorren larunbateko arraun festa handirako pintxo zirkuitua antolatu dute, programaren barruan egingo diren beste ekitaldien osagarri.

Egun horretan, pintxo zirkuituan parte hartzen duten tabernariek itsasoarekin zerikusia duten pintxo bereziak prestatu eta eskainiko dituzte: olagarroa, bakailaoa, muskuiluak, antxoak, atuna? denetik dastatzeko aukera izango dute bai oriotarrek eta bai kanpotik etorriko diren bisitari guztiek. Pintxo zirkuitua egun osoan egin ahal izango da, goizetik hasi eta iluntzera arte.

Parte-hartzaileak eta pintxoen zerrenda

Herriko 14 taberna animatu dira pintxo zirkuituan parte hartzera, bakoitza bere pintxo bereziarekin. Hau da parte-hartzaileen eta pintxoen zerrenda:

1.- LORETXU

Atun kroketak

2.- GABON

Atuna piper gorriekin eta maionesarekin

3.- ARKAITZ

Arrain brotxeta

4.- ANTILLA

Zapoa saltsa berdean, langostinoekin

5.- BORDATXO

Olagarroa ozpin-oliotan

6.- KOLON TXIKI

Atuna tipula eta piperrekin edo tomatetan

7.- ZAHARREN BABESLEKUA

Bakailao tortilla

8.- GURE TXOKO

Antxoak Gure Txoko erara

9.- TRAGOXKA

Muskuilu haserreak

10.- KOASTA

Jildak

11.- ATERPE

Legatza frijitua tipula eta piper konfitatuarekin

12.- SALATXO

Bakailao takoak pikillo saltsan

13.- BARAKA

Txipiroiak piperrarekin

14.- BLINK

Itsaski salpikoia